• 𝗘𝘅𝗽𝗲𝗿𝘁 𝗶𝗻 𝘁𝗿𝗮𝗶𝗻𝗲𝗻 𝗽𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝗷𝗸𝗹𝗲𝗶𝗱𝗲𝗿𝘀
  • 𝗣𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝗷𝗸𝘁𝗿𝗮𝗷𝗲𝗰𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗽𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝗷𝗸𝗵𝗼𝘂𝗱𝗲𝗿𝘀
  • 𝗔𝗺𝗯𝗶𝘁𝗶𝗲- 𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗶𝘀𝗰𝗮𝗻
  • 𝗚𝗿𝗮𝘁𝗶𝘀 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗹 𝗾𝘂𝗶𝗰𝗸𝘀𝗰𝗮𝗻
  • 𝗠𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿𝘀𝗵𝗶𝗽 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗽𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝗷𝗸𝗺𝗮𝗻𝗮𝗴𝗲𝗿𝘀
Home » Over mij

Even voorstellen 

Ik ben Ruth Kruijshoop, 49 jaar en de eerste NOBCO geaccriditeerd executive coach voor praktijk houders van Nederland. Als dynamisch gastspreker inspireer ik praktijk teams tot samenwerken en krachten te bundelen. Beter te managen, Planmatig te werken en communicatie te vereenvoudigen.

 

Naast executive coach ben ik ook adviseur voor praktijkhouders en trotse naamdrager van de Orde van Organisatie Adviseurs én CRKBO geregistreerd docent. Ook ben ik gecertificeerd Arbeidsrechtdeskundige zodat ik al mijn know-how en skills optimaal kan inzetten om praktijken de flow terug te laten krijgen. Maar vooral ben ik gepassioneerd, oprecht en betrokken en sta ik klaar voor praktijkhouders én praktijk managers om te ontwikkelen en te verdiepen. Mijn doel is altijd om oordeelloos te communiceren en mensen uit te nodigen om vanuit openheid en oprechtheid te delen en vanuit daar persoonlijke-, maar ook businessgroei in te zetten. Kwaliteit is te managen, en managen kun je leren.

Mijn drieledige missie

1. Praktijk eigenaren nieuwe vormen van leidinggeven aanbieden zodat de praktijk kan gaan floreren, groeien vanuit verbinding en kwaliteit.

 

2. Praktijkmanagers echt leren managen, Missie en visie tastbaar maken voor patiënten en het team. Praktijk managen is een vak, dat kun je leren. Wel op 3 niveaus omdat een junior praktijk Manager nu eenmaal andere accenten heeft in verantwoordelijkheden dan een regiomanager.

 

3. Zo min mogelijk milieu belastend bezig zijn. Nieuwerwets werken, hybride Verdiepingsleerlijnen, online sessies, masterclasses en paperless office. De eerste online academy voor praktijkmanagers omdat Groots leren met kleine voetafdruk gewoon kan anno nu. Daar sta ik voor.

Mijn visie

Een praktijk bouw je samen. Ondanks de verticale hiërarchische lijnen is horizontale aansturing nodig. Medewerkers die gemotiveerd en passievol werken krijgen patiënten die zichzelf betrokken voelen in hun behandelplan. Niet de mond behandelen maar de mens. Communicatie processen verbeteren en goede kennis van wet- en regelgeving implementeren belangrijke thema's in alle leerlijnen maar wel ligt per niveau het accent ergens anders.

 

Ontwikkelen en groeien van een praktijk gaan hand in hand door te investeren in tijd en geld. Als de leidinggevende groeien, groeit de omzet automatisch mee. Als dat vertrouwen er is dat potentie gezien en benut wordt kan de focus van de omzet af en kan deze verdiepen naar waar het echt om gaat: kwalitatief goede behandelingen geven. De patiënt medeverantwoordelijk laten voelen voor hun eigen behandelplan en je missie tastbaar maken klinkt makkelijk maar daar zijn skills voor nodig om concreet te maken wat anders vaag blijft.

Samenwerkingen

Iedere zondag avond schrijf ik een blog over leidinggeven of actualiteiten in de dental practices die ik lanceer op LINKEDIN. Voor het platform www.tandarts.nl schrijf ik regelmatig columns en op www.medischondernemen.nl en het online platform www.praktijkmanagersnetwerk.nl  ben ik expert en kunnen praktijk managers, ook uit huisartsen en fysiozorg etc, me vragen stellen over leidinggeven aan een praktijk, groeien en meer.

 

Ook ben ik in te huren voor dynamische workshops over Communicatie, Planmatig werken en Feedback geven. In de javatoren in Almelo of een dagdeel op de praktijk.

 

Per 1 april ben ik gestart met het geven van webinars, sommige gratis, sommige betaald (via ideal) en binnenkort is mijn tweede boek op de markt. Mijn eerst boek De Balie Bijbel bevatte nog wat kinderziektes die wordt nu geaddit en daarna opnieuw op de markt gebracht en komt dan als e-book te koop op deze website. Daarover later meer. Ontwikkelen en innoveren is de start en nodigt uit tot verdiepen en verankeren. 

Passies en dingen die ik graag doe

Ik ben dol op lezen van voornamelijk vakbladen en boeken over business modellen en management vaardigheden. Ik ben een super gepassioneerd schaker en kan soms niet stoppen met online potjes spelen en vergeet dan de tijd... Ik ben er niet de beste schaker, maar vind het wel heel leuk en speel soms een toernooitje. Soms win ik! Maar ook als ik verlies leer ik dus beiden vind ik leuk. Gelukkig maar want ik verlies bijna net zo vaak als dat ik win.

 

Door het online schaken ben ik destijds op het idee gekomen om levels aan brengen in de Academy. Binnen mijn schaak level ben ik best goed, zeg maar. Maar een level hoger wordt ik weggespeeld. Dan worden inzichten van me gevraagd die ik nog niet ontwikkeld heb. 'Zo is het ook met praktijk managen' je kunt pas up-levelen als je je eerst verdiept hebt". Dacht ik toen.

 

De KDMS ACADEMY is ook een grote passie van me. Net als schrijven, schilderen, wandelen, met vrienden samen leuke dingen doen of met de hond en kat bezig zijn. Ik heb jaren naast mijn werk als praktijkmanager geexposeerd mijn schilderijen in het ziekenhuis en tandarts praktijken en heb een klein kinder ateliertje gehad waar ik kans arme kinderem gratis schildermiddagen gaf en knutseluurtjes  Ook zijn we pleegouders geweest van 2 spoedplaatsingen. Inmiddels wonen we weer met ons eigen gezin; mijn man Willem en onze zoon Jeroen.

 

Zij zijn mijn kernpassie en motoren van het leven en dagen me altijd uit om door te gaan, een stap voorwaarts te blijven zetten en uit mijn comfortzone te gaan. 'Had ik de liefde niet dan was ik nergens'.

Algemene voor zijn gedeponeerd bij de KvK en aldaar op te vragen. Op alle trajecten, levels en blogs en membership berust intellectueel eigendomsrecht de plaatjes en foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht idem de teksten. Heb je sterke behoefte aan kopiëren of nabootsen? Leg dan contact met me, zonder overleg kopiëren of nabootsen nemen we juridische stappen op.

Ik ben ondertekenaar van de Internationale Etische Code voor Trainers en Adviseurs en heeft een NOBCO vertrouwenspersoon en klachtenfunctionaris. Kdms werkt onder het Privacy Zeker Keurmerk en werkt volkomen AVG-proof.

 

Sommige reviews en aanbevelingen zijn op deze website om esthetische redenen ingekort. De volledige aanbevelingen vind je op Ruths LinkedIn pagina. Wil je deze lezen en haar, net als bijna 7,5 duizend dental professionals ook gaan volgen? Klik op de IN button en let's connect!👇

Presentatie 'Feedback geven in de praktijk,' dag van de praktijk manager 19 mei 2022

Foto's Martin Horst