Hoe houd je de maatschappelijke spanningen buiten je praktijk en een goede sfeer in je team

Gepubliceerd op 5 december 2021 om 13:33

Zelf je praktijksfeer goed houden is niet altijd even gemakkelijk.

Er is teveel maatschappelijke onrust die steeds meer voelbaar op je praktijk worden. Patiënten die bellen hun afspraak af of gaan een discussie aan met de balie assistente over de maatregelen, onderling in het team wordt er anders gedacht over de noodzaak van de maatregelingen. Je hebt zelf tot nu toe het best voor elkaar gekregen om de 'corona-discussie' toch af te vlakken en met elkaar de schouders eronder te blijven zetten. De gesprekken over andere dingen te laten gaan maar je merkt dat het je steeds meer energie kost. 

Je merkt dat bijna 2 jaar spanning en maatregelingen ook weerslag hebben op jouw leidinggeven. Logisch je bent ook een mens natuurlijk

Je wilt zo graag de spanningen van de maatschappij buiten je praktijk houden, maar zelf merk je dat je toch moe begint te worden. Je hoopte nu bijna de hele praktijk gevaccineerd is, je samen goed deze winter doorkwam. Maar toch zijn er weer ziekmeldingen van de medewerkers en moet je steeds nog aanpassingen doen in het rooster terwijl je hoopte ervan af te zijn. Het 'we zetten de schouders eronder en maken er wat van principe' dat je altijd hebt gehad, komt nu uit je tenen. Het wordt steeds lastiger voor jezelf om als praktijkleider positief en energiek te blijven leidinggeven. Ook jouw gezin leeft al drie jaar van lockdown naar lockdown en ook in jouw dagelijks leven wordt je op tv, in de supermarkt, in de kranten etc continu herinnerd aan corona.

 

Je bent corona moe. Je patiënten zijn coronamoe en je medewerkers zijn coronamoe. Je merkt dat het draad steeds meer gespannen komt te staan en wilt zo graag terug naar lekker behandelen, een soort onbezonnenheid. Samen even sporten na de werkdag, of een dinertje voor de hele praktijk organiseren etc. Het is best heel lastig voor jezelf en je medewerkers nog die ontspanning te creëren.  

In deze tijd een praktijk coach hebben betekent dat iemand samen met je de kar trekt.

Hierin hoef je het niet alleen te doen, in coaching gaan we samen de kar trekken, hervinden we je vitaliteit en die van het team, verbinden we en maken we grote sprongen richting effectiever leidinggeven. Zodat je niet alleen geeft maar ook ontvangt. Zodat je er bent voor je team maar ook leert delegeren, samen coderen we een veilige werkplek. Voor jou en je werknemers. En natuurlijk voelbaar voor de patiënten.  Omdat de trajecten die ik bied steeds vaker multi ingezet worden kun je vanaf nu dit altijd doen. Dat betekent dat je de ene keer een sessie kunt geven aan een medewerker die er bijna doorheen zit en een andere keer jezelf. Om meer balans tussen praktijk en privé te krijgen bijvoorbeeld. Of juist om visionair leiderschap te gaan inzetten, of gewoon om te sparren en te ventileren. Misschien wil je de praktijk manager of balie assistente een trainingsuur geven om net wat beter te leren plannen, of je nog beter te kunnen ondersteunen. In het alles in 1 traject kan dit. Gun jezelf en de praktijk en backup plan. Gun je praktijk coaching van KDMS. GOED.GEDEGEN.POSITIEF EN BETROUWBAAR 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.